December 2016  

Team

Sahada komt het kleine team dat bestaat uit Ayisha en Fatima versterken. Drie vrouwen met een lichamelijke beperking storten zich nu op het maken van een flinke voorraad wasbaar maandverband. We denken ondertussen na hoe we dit nieuwe product in Ghana kunnen introduceren en promotenÖ
     
November 2016  

Ontwikkeling

Gevonden! Hier gaan we mee verder! 5 verschillende maten wasbaar maandverband waaronder een inlegkruisje. We hebben gevonden voor de hand geverfde batikstof die hier in Ghana gemaakt wordt.
     
     
September 2016  

Ontwikkeling

We zijn volop aan het experimenteren met verschillende stoffen en verschillende patronen. Hier rolt vanzelf een keer prototype uit waar we mee aan de slag gaan!
     
Februari 2016  

Productie

Ayisha en Fatima zijn begonnen met wasbaar maandverband. Dat is de eenvoudigste eerste stap. Het wachten is op de container voor de lock machines voor de afwerking, maar de dames maken alvast de absorberende binnenkant. Zes laagjes katoen wat afgevallen is bij het knippen van de New Cooking Bags. We hebben al 2 mooie stof combinaties uitgezocht en ik kan je zeggen dat het eindresultaat fashionable wordt!  
     
Januari 2016  

Algemeen

Ayisha en Fatima maken een geleidelijke overgang van Tuma Viela naar ons nieuwe project: Reusable Care Creations. Zij nemen het voortouw met het opzetten van een derde afdeling van onze stichting Adwuma Ye.
We gaan met deze nieuwe tak wasbare luiers voor kinderen maken, wasbaar maandverband en luiers voor volwassenen. Ayisha en Fatima oriŽnteren zich op dit moment door veel filmpjes op youtube te bekijken over het zelf maken van deze producten en zijn op zoek naar materialen die hier in Ghana voorhanden zijn.