Home

  Pads   Werkplaats   Resultaten   Nieuws   Sponsoring   Stichting   Contact

Banner en striptekening WASHpad

 WASHpad
Wasbaar maandverband
Striptekening
 
 
WASHpads verkopen, ons wasbaar maandverband, dat roept wat op… En dat is mooi! We krijgen veel reactie wat tot nu toe varieert van het trekken van een bedenkelijk gezicht tot enthousiaste uitroepen! Gelukkig zijn de meeste reacties uiterst positief over dit product.
 
 Reusable Care Creations
We proberen het wasbare maandverband te promoten/verkopen tegen kostprijs. We hoeven er niet aan te verdienen, maar we streven er naar ongeveer quitte te spelen.
 De praktijk
Wegwerpmaandverband is voor veel meisjes en vrouwen een luxe artikel in Ghana. Wel te koop, maar vaak een te grote uitgave. Veel vrouwen behelpen zich met afvalreepjes stof die ze verzamelen bij een van de veel naaistertjes of met oude, gebruikte kleding of lappen die hiervoor in stukken worden gescheurd. Er zijn verhalen bekend over het gebruik van papier, kippenveren .…
 
 
 
 
 
 
 
 

Het is fijn als je bijvoorbeeld op een markt staat, dat er iets is waar mensen even van een afstandje naar kunnen kijken, kunnen lezen, zonder er meteen over te hoeven praten…  Onze producten zijn nieuw en daar moet men op zijn minst even aan wennen… En dat mag!

Daarom rees het idee, om een strip te maken die al veel over de WASHpads vertelt, vragen beantwoord en een idee geeft hoe het werkt. Deze strip staat op een roll-up banner en doet zijn werk. Ook wordt het afgedrukt op A4tjes die we bij de WASHpads kunnen bijsluiten.

 
 
 
 Flyer
 
Bij de WASH-pads voegen we een handzame flyer met uitleg over het gebruik en de wasvoorschriften.
 
 Ontwerp
Simcha van der Veen heeft ons geweldig geholpen en precies dat op papier gekregen wat we graag over willen brengen. Nu kunnen mensen de strip eerst eens rustig lezen en bekijken. En als ze nieuwsgierig geworden zijn, belangstelling hebben en dichterbij willen komen om de WASHpads te zien, te voelen, vragen te stellen en er een mening over te geven… dan kan dat!
 
 Sakawa
Er is nog een grote groep mensen in Ghana die geloven in Sakawa. Sakawa is een ritueel. Sakawa heeft te maken met spirituele zaken.
Voor deze vrouwen houdt dit in dat ze geen wegwerpmaandverband gebruiken omdat ze bang zijn dat Sakawa mensen hun menstruatiebloed zullen gebruiken voor rituelen waarvan ze denken dat die dramatisch voor hen kunnen zijn. Deze vrouwen gebruiken lappen die ze zelf weer kunnen wassen. Comfortabel wasbaar maandverband zou voor deze groep een uitkomst kunnen zijn.
 
 Tasje
We bedachten voor de WASHpads een waterdicht en geurdicht tasje waarin je de pad kunt stoppen als die gebruikt is. Je kunt hem dan veilig in je handtas stoppen en meenemen naar huis om te wassen.